Scaladiensten

Sociale Veiligheid

Veilig gevoel | Gastlessen | Wet en regelgeving | Ondersteuning

2020-2021

Mijn naam is Ingeborg Bunnik – van Rooij, ik ben 46 jaar en werk al bijna 25 jaar in het onderwijs. In mijn geval met heel veel plezier voor stichting Scala als expert sociale veiligheid en basisschool Olof palme als interne vertrouwenspersoon en leerkracht.

Op het gebied van sociale veiligheid blijf ik me ontwikkelen. Alle cursussen en opleiding op dit gebied heb ik doorlopen, daarnaast ben ik altijd bezig met het up to date houden van nieuwe inzichten. Daardoor kan ik stichting Scala goed op de hoogte houden van alles dat in de basis geregeld moet worden op het gebied van sociale veiligheid. Het warmhouden hiervan onder de Scalascholen hoort ook bij mijn taak. Jaarlijks audit ik de scholen van Scala en geef ze advies om sociale veiligheid nog meer in te bedden. Daarnaast zorg ik ervoor dat er binnen de wettelijke bepalingen wordt gewerkt.

Wanneer kinderen, leerkrachten en ouders een veilig gevoel hebben, dan hebben kinderen pas ruimte om tot leren te komen. Sociale veiligheid is de basis.

Als expert sociale veiligheid weet ik dus veel op het gebied van beleid. Hierin kan ik scholen ondersteunen. Daarnaast geef ik met veel plezier gastlessen op maat voor leerlingen in de bovenbouw op het gebied van meidenvenijn, pesten, relaties en seksualiteit en social media. Dit op geheel eigen wijze: serieus, krachtig en met humor. Ook ouderavonden verzorg ik binnen die thema’s op maat. Binnen de Scala-academie verzorg ik jaarlijks enkele workshops voor collega’s, leerkrachten en/ of vertrouwenspersonen.

Wat kan ik betekenen:

Contactgegevens